Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جواناز مشهد ، حجت الاسلام حسن سید آبادی، رییس محاکم عمومی و انقلاب مشهد در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه گفت: در حوزه دادگاه‌های عمومی و انقلاب پنج نوع دادگاه فعالیت می‌کند که دادگاه‌های کیفری با پنج شعبه که به جرائم خاص رسیدگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: دادگاه‌های کیفری درجه دو که با ۴، ۲ شعبه به جرائمی مثل سرقت نزاع دسته جمعی و خیانت در امانت و تخلفات راهنمایی رانندگی رسیدگی می‌کنند و دادگاه‌های خانواده با ۲، ۸ شعبه است که به دعاوی خاص خانوادگی رسیدگی می‌کند.

رییس محاکم عمومی و انقلاب مشهد گفت: دادگاه‌های حقوقی و مالی با ۳، ۷ شعبه دادگاه‌های حقوقی، دادگاه‌های عمومی با ۸ شعبه، دادگاه‌های اجرای احکام مدنی با ۱، ۷ شعبه، در استان وجود دارند.


حجت الاسلام و المسلمین سید آبادی گفت: پارسال ۱، ۹، ۰ هزار و ۳، ۲، ۹ پرونده وارد شده و ۱، ۹، ۷ هزار و ۱، ۵، ۸ پرونده مختومه شده است که ۲، ۹ و نیم درصد از پرونده‌ها کاسته شده است.

وی افزود: از بین ۱، ۹ هزار پرونده‌ای که در محاکم قضایی ما موجود است که بیش از ۱، ۶ هزار پرونده مربوط به تخلفات و جرایم راهنمایی و رانندگی است که اگر فرهنگسازی شود ۱، ۳ درصد از پرونده‌ها کاسته می‌شود.

رییس محاکم عمومی و انقلاب مشهد گفت: در سه ماهه اول سال گذشته ۲ هزار و ۶، ۶، ۷ پرونده و در سه ماهه اول امسال ۲ هزار و ۲، ۷، ۳ پرونده طلاق به محاکم عمومی و انقلاب وارد شده است.

حجت الاسلام و المسلمین سیدآبادی افزود: پارسال شش شعبه به دادگاه‌های مشهد اضافه شد که ۳ شعبه حقوقی، ۲ شعبه خانواده و ۱ شعبه کیفری درجه دو اضافه شده است.

وی با تاکید بر عملکرد خوب مراکز صیانت از خانواده و دفاتر مشاوره قبل از طلاق گفت:در مشهد ۲، ۹ مرکز صیانت از خانواده داریم که افراد متقاضی طلاق در مراکز مشاوره قبل از طلاق ارشاد و راهنمایی می‌شوند که عملکرد خوب این مراکز مانع رشد منفی طلاق شده است که نسبت به پارسال آمار طلاق یازده درصد کاهش داشته و در سه ماهه اول امسال نیز ۱، ۵ درصد کاهش داشته است.

رییس محاکم عمومی و انقلاب مشهد افزود: زمان رسیدگی پرونده‌ها در محاکم قضایی از ۶، ۴ روز به ۶، ۰ روز رسیده است و در شش ماهه پارسال هر شعب ۶، ۲، ۰ پرونده وجود داشته است و امسال به ۵، ۴، ۸پرونده رسیده است و امیدواریم تا موجودی شعب را به ۱، ۲، ۰ پرونده کاهش دهیم.

حجت الاسلام و المسلمین سید آبادی گفت: رویکرد دادگاه‌های خانواده سازش محور و قضا زدایی در پرونده‌های خانواده است و با اقدامات مناسب و خوبی که این دادگاه‌ها داشته اند حدود ۷ هزار پرونده خانواده کاهش داشتیم.

صلح و سازش ۴، ۳ هزار پرونده در شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی


محمود رفسنجانی رییس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی در ادامه این نشست خبری گفت: سال گذشته بیش از ۴، ۳ هزار پرونده در شورا‌های حل اختلاف استان منجر به صلح و سازش شده است.


وی افزود:تعداد شعبات حل اختلاف در استان ۴، ۶، ۷ است که ۲، ۹، ۸ شعبه شهری و ۱، ۶، ۹ شعبه روستایی است که از ۲، ۹، ۸ شعبه شهری ۱، ۱، ۶ شعبه در مشهد فعال است.

رییس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی گفت:دو هزار ۴، ۴، ۳ نفر اعضای شورای حل اختلاف در استان هستند که ۸، ۷، ۴ نفر در مشهد و ۱، ۶، ۹ قاضی در کل استان با شورا‌های حل اختلاف همکاری می‌کنند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۲، ۹، ۴هزار و ۲، ۹، ۶ پرونده داشته ایم و پارسال ۲، ۶، ۳هزار و ۳، ۹، ۸ فقره پرونده مختومه داشته ایم افزود: ۱، ۵، ۵هزار و ۲، ۵ پرونده مال مشهد است و تعداد ۱، ۵، ۴ هزار و ۵، ۹، ۳ پرونده در مشهد مختومه شده است.

رییس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی گفت:در سه ماهه اول امسال ۶، ۱ هزار و ۲، ۲ پرونده ورودی به شورای حل اختلاف در استان داشته ایم که ۵، ۹ هزار و ۴، ۰ پرونده مختومه شده است.

رفسنجانی افزود:میانگین وارده هر شعبه در شورای حل اختلاف پارسال در مشهد ۱، ۱، ۱ پرونده بوده و در شهرستان‌ها ۵ فقره پرونده بوده است.

وی با بیان اینکه ۷، ۵ درصد پرونده‌های شورای حل اختلاف حقوقی و ۲، ۵ درصد پرونده‌ها کیفری بوده است افزود:میزان پرونده‌های منجر به صلح و سازش پارسال در استان ۴، ۳ هزار و ۶، ۸، ۱ پرونده بوده است.

رییس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی با اشاره به کارکرد و شورای حل اختلاف گفت:ازوظایف اصلی شورا‌های حل اختلاف کاهش مراجعات مردم به دستگاه‌های قضایی، سنت حسنه میانجیگری، اصلاح و ذات البین طرفین است که در امر کاهش مراجعه مردم به دستگاه‌های قضایی موثر بوده و باعث سهولت و تسریع حل اختلافات بین طرفین بوده است.

رفسنجانی افزود:از اقدامات مان در سال ۹، ۶ تقویت بازرسی مستمر ومتناوب، توجه و اهتمام هرچه بیشتر بر صلح و سازش بین طرفین، تقویت در امر آموزش علمی و عملی شوراها، ارتقا تجهیزات و فضای فیزیکی شورا‌های حل اختلاف را در دستور کار داریم.

وی افزود:میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف ۴، ۵ روز است که تلاش شده است تا در کمترین زمان پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف رسیدگی شود.

انتهای پیام // ف. غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۹۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش در ۶۰ هزار پرونده شعب حل اختلاف جنوب کرمان

رئیس کل دادگستری استان کرمان از ورود ۶۱ هزار و ۱۷۹ پرونده به شعب حل اختلاف جنوب استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۶۰ هزار و ۸۹۳ پرونده با سازش مختومه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی صبح امروز در شورای برنامه‌ریزی دادگستری کل استان کرمان، اظهار داشت: شوراهای حل اختلاف جنوب استان کرمان در سال گذشته مجموعاً به 60 هزار و 893 فقره پرونده رسیدگی کردند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 21  هزار و 232 فقره پرونده در جنوب استان کرمان با صلح وسازش مختومه شده است، گفت: درصد پرونده‌های سازش شده به پرونده‌های مختومه در شوراهای حل اختلاف جنوب استان در سال گذشته 35 درصد است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه در سال گذشته 61 هزار و 179 فقره پرونده به شعب شوراهای حل اختلاف در 9 حوزه قضایی جنوب استان کرمان وارد شده است، افزود: از این تعداد 60 هزار و 893 فقره پرونده با سازش مختومه شده است.

وی به فعالیت شعب شوراهای حل اختلاف ویژه زندان در شهرستان‌های جیرفت، کهنوج و منوجان اشاره و بیان کرد: در سال گذشته 377 پرونده به این شوراهای حل اختلاف وارد و 380 پرونده مختومه شده که از این تعداد346  پرونده به صلح و سازش ختم شده است.

حمیدی تصریح کرد: طی سال گذشته تعداد 38 زندانی با کمک شوراهای حل اختلاف ویژه زندان از زندان‌های جنوب استان کرمان آزاد شده و 11  فقره پرونده قتل به سازش منجر شده است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان ضمن اشاره به فلسفه تشکیل شوراهای حل اختلاف، اولویت اول در نهاد مذکور را زمینه سازی برای اصلاح ذات البین اعلام و از تلاش صادقانه همکاران در این شوراها قدردانی کرد.

انتهای پیام/511/.

دیگر خبرها

  • دادگاه های صلح درمسیر راه اندازی
  • راه اندازی دادگاه های صلح در کرمان
  • دادگاه‌های صلح در کرمان راه‌اندازی می‌شوند
  • اجازه حاشیه‌سازی در حریم شورا و شهرداری را نمی‌دهیم
  • اختلاف سلیقه‌ها مانع از تصمیم‌گیری در شورای شهر بندرعباس نیست
  • ماجرای قتل غزاله و اعدام آرمان؛ رابطه‌ای بی فرجام
  • بیش از ۲۱ هزار پرونده در جنوب کرمان با صلح و سازش مختومه شد
  • سازش ۲۱۲۳۲ فقره پرونده در جنوب کرمان
  • سازش در ۶۰ هزار پرونده شعب حل اختلاف جنوب کرمان
  • صلح و سازش در پرونده قتل با رضایت اولیاء دم در کوهرنگ